Tarkovič v Prešove definitívne skončil, na ťahu Ukrajinec Kovalec

23.01.2012 Prešov

Prešov 23. januára (TASR) - Štefan Tarkovič ako hlavný tréner futbalistov Tatrana Prešov definitívne skončil, pričom ponuku asistenta neprijal. \"Koňare\" tak povedie v jarnej časti Corgoň ligy Ukrajinec Sergej Kovalec, ktorého vedenie klubu predstavil pred pondelkovým tréningom.

Bývalý 43-ročný tréner Ľvova a Obolonu Kyjev Kovalec sa v šatni zvítal so všetkými hráčmi. Zatiaľ bez nových asistentov, ktorí kvôli vízovým povinnostiam majú priletieť z Ukrajiny v stredu.

\"Chcem byť vašim trénerom – priateľom, nie iba nadriadeným,\" povedal v krátkom príhovore nový tréner, ktorý sledoval už sobotňajší prípravný zápas v Michalovciach (1:1). \"Zápas potvrdil to, o čom som hovoril aj s doterajším trénerom Tarkovičom. Mužstvo je na tom dobre po technickej i fyzickej stránke. Dôležitá je ale aj hlava. Budem sa snažiť, aby sa z hráčov stali futbalisti, ktorí rozmýšľajú,\" cituje Kovaleca oficiálny portál prešovského klubu.

Doterajší hlavný kouč Tarkovič neprijal možnosť pokračovať v tíme na inom poste. Z bývalého realizačného tímu tak pri novom kormidelníkovi ostal iba tréner brankárov Stanislav Seman. Na želanie nového lodivoda sa mierne upraví aj program sústredenia v Turecku, kde má tím pobudnúť od 31. januára nie ako bolo plánované do 10. februára, ale o päť dní dlhšie. Stúpnuť by mal aj počet prípravných zápasov odohraných počas sústredenia z tri na šesť.
 

Vyberte región